Information og Kampagner

 
STOR_Laegen_470 Til Lægen og andet Sundhedspersonel

En idrætsfysioterapeut har speciel viden og interesse i behandling og genoptræning af personer med idrætsrelaterede symptomer i bevægeapparatet.

STOR_coach_470 Til Træneren

En idrætsfysioterapeut har speciel viden og interesse i forebyggelse, behandling og genoptræning af personer med idrætsrelaterede problemer i kroppen.

STOR_sportsmand_470 Til Idrætsudøveren

En idrætsfysioterapeut har speciel viden og interesse i behandling og genoptræning af personer med idrætsrelaterede problemer i kroppen.

 
STOR_ADD_470 Anti Doping Danmark har skrevet en vejledning

Anti Doping Danmark har skrevet en vejledning til læger og andet sundhedspersonale med generelle informationer og vejledning ift. behandling af eliteidrætsudøver.

STOR_skiskader_470 SKI-kampagne:De fleste skiskader er selvforskyldte

Sådan undgår du alpine skiskader.
Hvis du vil undgå at blive én af de 5.000 danske alpinløbere, der hvert år vender hjem fra skiferien med en alvorlig skiskade, skal du følge disse fire simple råd:

STOR_spil_gigt_470 Kampagne skal forebygge fodboldskader og slidgigt

’Spil gigten af banen – undgå skader’ lyder rådet i den kampagne, som er udarbejdet i et samarbejde mellem Gigtforeningen, DGI Fodbold og DSSF.

 
STOR_undgaa_skader_fodbold_ SÅDAN UNDGÅR DU SKADER I FODBOLD

FODBOLD ER EN IDRÆTSGREN MED MANGE SKADER.
For mange skader! Mange af disse skader kunne nemlig nemt være undgået. Norsk skadestatistik på eliteniveau viser, at der i gennemsnit er én spiller pr. kamp som pådrager sig en skade sådan, at han eller hun ikke kan træne eller spille fodbold dagen efter, og risikoen er omtrent lige høj i den norske Toppserie som i Tippeligaen.

STOR_skudklar_skulder_470 Skudklar skulder

En stor kampagne skal mindske antallet af skulderskader i håndbold. Alt for mange håndboldspillere må holde lange pauser eller indstille håndboldkarrieren på grund af skulderskader. Derfor skal kampagnen 'Skudklar Skulder', som DHF, Gigtforeningen og Fagforum For Idrætsfysioterapi (FFI) står bag, oplyse om, hvordan håndboldspillere fremover undgår de ødelæggende skulderskader.

STOR_knokel_for_knee_470 Knokl for dit knæ

Knæskader volder håndboldspillere store problemer. Ødelagte korsbånd og menisker kræver lang genoptræning, samtidig med at risikoen for slidgigt i knæet er stor. Men det er muligt at forebygge effektivt mod problemet. Derfor har Dansk Håndbold Forbund sammen med Gigtforeningen og Fagforum for Idrætsfysioterapi (FFI) erklæret knæskaderne krig. Projektet Knokl for dit knæ går ved hjælp af en række forebyggende øvelser i haserne på de ødelæggende ledskader.

 
STOR_achilles_470 Achillesseneguidelines - Diagnostik og behandling

Achillesseneskader er hyppige i mange idrætsgrene. Hovedparten af skaderne er overbelastningsskader. De opstår langsomt og kan genere i månedsvis.

STOR_Code-of-Conduct_470 Code of Conduct

The objective of the Sports Physiotherapy Code of Conduct (SPCC) is to provide a comprehensive set of guidelines for the professional behaviour expected of physiotherapists providing sports physiotherapy services.

STOR_Code_Ethics_470 Code of Ethics

The following Code of Ethics of International Federations of Sports Physical Therapists (IFSPT) is based on The International Federation of Sports Medcine (FIMS) Code of Ethics and WCPTs ethical principles.

 
Medicin APP ADD

Medicin APP ADD har lanceret app’en ’Antidoping’, som skal gøre det nemt for danske atleter og deres støttepersonale at holde sig orienteret om dansk medicins dopingstatus.