Bogomtale: Sport og motion i danskernes hverdag


 
0

I slutningen af 2009 udgav IDAN Sport og motion i danskernes hverdag af Maja Pilgaard. Det er en omfattende analyse af danskerne idrætsvaner. IDAN skriver om bogen:

Idrætten er én af de største fritidsbeskæftigelser i Danmark. Siden 1964 er andelen af idrætsaktive voksne tæt på firedoblet. Men samtidig er der sket et dramatisk skift i måderne, danskerne dyrker sport og motion på. Bl.a. har selvorganiseret idræt, motionscentre og andre kommercielle tilbud vundet frem. Sport og motion i danskernes hverdag bygger på undersøgelsen Danskernes motions- og sportsvaner 2007, hvis hovedresultater udkom i rapportform i 2008.

IDAN skriver om bogen:

 

Idrætten er én af de største fritidsbeskæftigelser i Danmark. Siden 1964 er andelen af idrætsaktive voksne tæt på firedoblet. Men samtidig er der sket et dramatisk skift i måderne, danskerne dyrker sport og  motion på. Bl.a. har selvorganiseret idræt, motionscentre og andre kommercielle tilbud vundet frem. Sport og motion i danskernes hverdag bygger på undersøgelsen Danskernes motions- og sportsvaner 2007,

hvis hovedresultater udkom i rapportform i 2008. Men denne bog går med 250 figurer og tabeller meget tættere på de mange roller, som idrætten udfylder i danskernes hverdag, og giver nye bud på, hvorfor danskerne vælger idrætten til eller fra:

Hvad betyder uddannelse, social status, familieforhold og arbejdsforhold for danskernes tilbøjelighed til og muligheder for at dyrke sport og motion?

Hvordan varierer aktivitetsvalget på tværs af geografi og forskellige befolkningsgrupper?

Hvor dyrker danskerne deres sport og motion, og hvad betyder organisationsform eller adgang til faciliteter?

Hvilket forhold har danskerne til idræt som tilskuere eller medieforbrugere?

Hvilke barrierer oplever den ikke-idrætsaktive del af befolkningen?

 

Bogen samler desuden de vigtigste tendenser i en afsluttende analyse, der diskuterer, hvordan idrætsdeltagelsen forandrer sig i takt med samfundets udvikling, og hvilke udfordringer det skaber for idrættens mange aktører.

 

Sport og motion i danskernes hverdag, Maja Pilgaard, Idrættens Analyseinstitut

376 sider, ill. Pris: 350 kr. (vejl.)

Redigeret af : Simon Hagbarth, 29.01.2017

Til top
0

Kommentarer til artiklen

Kommentar

Felter markeret med * skal udfyldes

       
Send din kommentar